Missie & Visie

Yoga zet mensen in hun kracht

Yoga is een krachtige tool die mensen helpt om in contact te komen met hun innerlijke zelf, om te groeien en te evolueren op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. Yoga inspireert mensen om bewust te leven; in harmonie met zichzelf, met anderen en de planeet. Het zal een universele taal worden die grenzen overstijgt en mensen verbindt in een gedeeld streven naar gezondheid, vrede en vervulling.

Missie

De missie van het Tijdschrift voor Yoga is om een bron van inspiratie, kennis en begeleiding te zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in yoga en een gezonde levensstijl. Ons doel is om lezers te informeren, te ondersteunen en te motiveren op hun yogareis, ongeacht hun ervaringsniveau. Wij streven ernaar om toegankelijke en diepgaande artikelen te bieden, die de verschillende aspecten van yoga belichten, waaronder de fysieke oefeningen (asana), ademhalingstechnieken (pranayama), meditatie, filosofie, anatomie en yogalifestyle. We presenteren zowel traditionele als moderne benaderingen van yoga.

Ons tijdschrift is gewijd aan het bevorderen van welzijn en balans in het dagelijks leven. We delen praktische tips, advies en aanbevelingen voor het integreren van yoga in verschillende aspecten van het leven, zoals werk, relaties, voeding en zelfzorg. We moedigen ‘jong’ en ‘oud’ aan om yoga te ervaren als een levensstijl die helpt bij het cultiveren van innerlijke rust, lichamelijke gezondheid en geestelijke helderheid. Daarnaast streven we ernaar om een inclusieve gemeenschap te creëren, waarin diversiteit wordt geboden en verschillende yogastijlen en -benaderingen worden erkend. We presenteren verhalen en interviews van yogaleraren, -beoefenaars en -deskundigen uit verschillende achtergronden en culturen om een breder perspectief te bieden aan onze lezers en hen te inspireren.

Kortom: Tijdschrift voor Yoga streeft ernaar om mensen te begeleiden op hun yogareis, hen te inspireren tot een gebalanceerd leven en een gemeenschap te creëren die de schoonheid en kracht van yoga omarmt.

Visie

Wij zien een toekomst, waarin yoga een essentieel onderdeel wordt van het dagelijks leven voor veel mensen in Nederland, België en de rest van Europa. Yoga heeft al eeuwenlang haar waarde bewezen als een praktijk die fysieke, mentale en spirituele voordelen biedt. Met de voortdurende groei van de moderne samenleving, waarin stress en spanningen steeds vaker voorkomen, zal yoga een nog belangrijkere rol gaan spelen, in het bevorderen van welzijn en balans.

Yoga wordt steeds meer beoefend en geïntegreerd, naast de traditionele studio’s, op de werkplek, op scholen en universiteiten en zelfs in de gezondheidszorg, als aanvulling op conventionele behandelingen. Bedrijven zullen erkennen dat een gezonde en evenwichtige werkomgeving de productiviteit en het welzijn van werknemers bevordert. Yoga wordt uiteindelijk een integraal onderdeel van onze levenshouding.