Hoe een Intentie Stellen voor je Yogales je Kan Helpen

De meeste yogi’s kennen de term ‘intenties’ wel. Het is de energie waarmee je op de mat stapt. Een intentie kan een positieve affirmatie zijn of iets dat je wilt bereiken tijdens je yogasessie. Door bewust je intenties te kiezen, open je de deur naar diepere ervaringen. Maar waarom zijn intenties eigenlijk zo belangrijk? In dit artikel duiken we dieper in dit onderwerp.

Intentie = Aandacht

Een intentie helpt je je aandacht te richten op wat je wilt realiseren. Zoals Nikola Tesla ooit zei: “Als je de geheimen van het universum wilt ontdekken, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie.” Wanneer je je aandacht vestigt op positieve zaken, trek je daar ook meer van aan. Dit is de wet van aantrekkingskracht. De positieve energie die je naar het universum uitzendt, manifesteert mooie dingen in je leven. Daarom is een intentie zetten voor je yogasessie zo krachtig. Je laat de energie van je intentie stromen terwijl je je lichaam beweegt. Het helpt je gefocust en doelgericht te blijven tijdens je oefening. Je kunt je intentie ook in de vorm van een mantra herhalen om de verbinding met je doel en de positieve energie te behouden.

8 Voorbeelden van Intenties voor Yoga

Hier zijn acht intenties die je kunt gebruiken als mantra:

  • Mijn lichaam en geest zijn in harmonie.
  • Mijn bewegingen brengen resultaten.
  • Ik verzorg mijn lichaam met liefde en respect.
  • Mijn lichaam beweegt soepel.
  • Ik voel me veilig.
  • Mijn gezondheid is mijn prioriteit.
  • Mijn hart is open.
  • Mijn intuïtie is helder en ik sta open voor inspiratie.

Kies een intentie die bij je resoneert en waarbij je geen weerstand voelt. Als je bijvoorbeeld welvaart belangrijk vindt maar financiële zorgen hebt, kan de mantra “ik ben rijk” veel weerstand oproepen. In dat geval is het beter om te zeggen: “Mijn geldzorgen zijn verdwenen.”

Aandacht = Energie

Waar aandacht naartoe gaat, stroomt energie. Een intentie stellen is de eerste stap naar het realiseren van wat je wilt bereiken. Zie het als een zaadje dat je in je geest plant; de aandacht die je eraan besteedt is als water, waardoor het zaadje kan groeien.

Hoe Zet je een Intentie?

Het zetten van een intentie hoeft niet lang te duren. Je kunt je intentie bedenken vóór je yoga beoefent, bijvoorbeeld tijdens dagelijkse routines zoals tandenpoetsen, douchen, ontbijten of autorijden. Wees dankbaar voor de nieuwe dag en stel jezelf de vraag: wat wil ik vandaag ervaren? Dat is jouw intentie voor de yogasessie. Schrijf het op je telefoon zodat je het niet vergeet.

Neem na je yogasessie even de tijd om te reflecteren. Hoe voel je je? Consistent intenties stellen tijdens je yoga kan leiden tot diepere zelfinzichten, groei en transformatie, zowel lichamelijk als geestelijk.